Tag Archives: Thalia Hall

Adaptive reuse goes Bohemian at Thalia Hall | The Chicago Architecture Blog

Thalia Hall Exterior

“There was some very ornate stonework and a stained glass window that covered the original address, before Chicago changed to the grid system,” he said. “We found 12 five-by-five-foot green rooms in the hall with tin ceilings, which we re-used.”

Finkelman said the idea was to incorporate architectural elements from the original design, pay respect to the intent of that structure and enhance it wherever possible.

“The only things we changed were chairs and banquettes. The ceilings and lighting are original. It was important for us to keep them because it’s part of the history of the building.”

Dusek's Restaurant Interior

via Adaptive reuse goes Bohemian at Thalia Hall | The Chicago Architecture Blog.